2018-01-29 5322 瀏覽
Sevva出名食afternoon tea同時都出名冇得book之餘又要排長🐉🤦🏼‍所以我地好有誠意地特登請假平日黎😝 afternoon tea係兩點半開始, 我地準時兩點半到咗, 入到去都仲有啲位, 好彩...唔係就白請假😂貼心嘅waiter建議我地坐入面因爲出面都幾大風幾凍❄, 話如果我地想影相📷先再出去, 所以怕凍嘅我地選擇咗坐入面。我見好多評論話佢啲服務唔太好, 但我個日好好彩, 我地見個幾個都好好服務!我地叫咗個signature tea set for 2 HK$720 +10% service charge。個set 同其他店一樣每人有壺茶🍵或一杯咖啡☕可以揀, 我地兩個都揀咗earl grey。本身對afternoon tea冇乜期望因爲次次都中伏...不過出奇地個tea set 啲咸點每樣都好好味!第一層有SEVVA Vegetable Spring Rolls, Toasted Crumper with Smoked Salmon & Chive Cream Cheese同Signature Crabmeat & Prawn Salad Burger 🦀🦐🥗🍔而第

而第二層就有Wild Mushroom Ragout on Crispy Rice Cracker, Salad Kyoto on Cucumber🥒, French Ham & Brie Cheese🧀 Roll Sandwich, Chicken🐔 Roll Sandwich, Foie Gras Mousse & Onion Marmalade on Savoury Waffle同Mini Short Rib Burger🍔 樣樣都細細件唔係好夠喉😂

到底層喇, 係甜品! 主要係蛋糕🍰雖然彩色popcorn蛋糕隔離個蛋糕望落似美心蛋糕, 但係係下層裡面我覺得最好味嘅甜品! 食落去幾鬆軟又濕潤而且唔太甜!

唔好睇少個tea set, 以為兩個人 share 好少呀…我地兩個人食到一半就要抖抖。佢勝在每樣一件,件件share食到好多款😋
2017-12-21