2012-05-22
因為呢間餐廳個名同個朋友一樣,所以特登同佢來試。餐廳裝修好簡約舒服以木為主,行入少少係露天的,但其實係後巷,都係揀左室內bar枱位置坐。叫左raw chocolate truffle, autumn flat, cappuccino, Babylon shake。Raw chocolate truffle: 好濃朱古力味,帶一點苦但不酸,但唔似一般truffle咁滑,質感比較硬再有少少碎嘅nuts。Cappuccino: 正統來講奶泡不夠厚和滑,但係味道方面係好好,有咖啡嘅香但冇咖啡嘅苦,唔洗加糖甜度適中,奶嘅溫度亦啱啱好。我的朋友是不嗜甜的,所以對這兩個勁滿意。^o^Autumn flat: 外面係烘暖的皮包住火箭菜,菇,番茄。咬落個皮不太厚亦有d麥香;火箭菜好新鮮冇澀味;夾埋來食好香菇味加淡淡嘅火箭菜味真係唔錯。佢都幾大件,兩個人share 啱啱好。Babylon shake: 香蕉、無花果、香草、玉桂加豆奶(但本人不愛玉桂,所以走左)好香蕉味好杰身唔甜,佢只係有香蕉嘅天然甜味,同埋少少好菁嘅香草味,仲有d 無花果同nuts嘅碎....好味。飲晒成杯都幾飽肚。呢間餐廳係sell環保
我的朋友是不嗜甜的,所以對這兩個勁滿意。^o^
呢間餐廳係sell環保,所有紙巾、紙杯、紙盒都係再造紙;膠杯唔係膠係用粟米衣造架,更加要推介大家多d幫襯。