2010-03-21 10 瀏覽
一間由社會企業辦的西餐廳。之前去過幾次,因為吾記得映相,所以冇出食評!今日中午再去,映晒相,交功課先!餐廳賣意大利菜,水準俾高級意大利餐廳低小小,不過都吾錯,去呢間食主因,因為呢間餐廳全部由老人家做待應,平均年齡在60。呢度食午餐抵過食晚餐,因為同一個餐 or 食品,夜晚食會貴50%,所以較喜歡去銀杏食Lunch,今日兩個人,各叫一份午餐,另加一份香草包。女友叫三文魚燴意大利飯,我叫西汵牛扒紅酒汁,跟餐可以点湯或点有機菜沙律,我同女友都点沙律,女友的三文魚會意大利飯,飯超正美味,不過三文魚略星,但都OK,我個西汵七成熟,上碟時剛好七成,肉質OK而且仲有肉汁,飯後跟啫喱同咖啡,啫喱偏硬,咖啡就好香好滑!埋單2百鬆啲,真係好抵食!注意銀杏館所有貼士,全部撥入做慈善收益,所以食餐飯,仲可以做善事,值得推介!
一間由社會企業辦的西餐廳。
之前去過幾次,因為吾記得映相,所以冇出食評!

今日中午再去,映晒相,交功課先!

餐廳賣意大利菜,水準俾高級意大利餐廳低小小,

我個西汵七成熟,上碟時剛好七成,肉質OK而且仲有肉汁,
有機沙律
香草包