2018-09-20
今日放工,同同事朋友一齊食飯,就去咗朗豪坊,大家都知道朗豪坊有好多嘢食,今次就揀咗喺10樓嘅韓國菜,因為見到餐廳裝修都幾有特色,而且我都幾鍾意食韓國菜,同時間又有得韓燒,最啱我呢啲鍾意食牛嘅人🍖我地叫左好多野食,我叫左杯red hot,好鐘意佢有陣陣蜜糖味🍯飲咗兩啖,我哋啲餸就開始嚟,啲餸都上得幾快😍😍鵝肝鐵鍋飯呢一個真係幾好味,因為佢有飯焦,鵝肝又煎得啱啱好,淨係睇佢個樣估唔到👍🏻👍🏻泡菜海鮮薄餅呢個就煎得幾香脆,泡菜味都算濃炸芝士卷呢一個好特別,佢加埋少少果醬,唔會食得好濟😎生韓牛伴梨牛油果呢個菜式既有韓國嘅特色,有適合香港人口味,好適合前菜食,因為好清新,好開胃😋燒肉方面揀咗特級和牛拼盤對於牛肉拼盤,呢度有三個可以揀,我就揀咗中間,四百幾蚊但又可以食到好多唔同部位嘅牛,絕對係一個出色嘅選擇🤗特製牛護心肉牛護心係一定要食既,由其係鍾意食牛既人,因為唔係度度既燒肉都有得食,通常都得🐷韓式豬皮豬皮嘅話我就唔係好鍾意食,所以我都唔識評論🙈三色豬五花呢度啲豬五花好有特色,因為佢配合左三個唔同既醬汁,三個都好match,入口有三種唔同既口感🤩而最直得欣賞既係我食完韓燒都唔覺,身上一D油煙味都
飲咗兩啖,我哋啲餸就開始嚟,啲餸都上得幾快😍😍
鵝肝鐵鍋飯
呢個就煎得幾香脆,泡菜味都算濃
呢一個好特別,佢加埋少少果醬,唔會食得好濟😎
豬皮嘅話我就唔係好鍾意食,所以我都唔識評論🙈
而最直得欣賞既係我食完韓燒都唔覺,身上一D油煙味都冇,好值得其他地方參考,但我地五個人埋單,都係一千八百多,性價比真係好高😍