2018-05-05
上次辛辛苦苦行到過嚟,佢冇開。今次check清楚佢有開,再俾多次機會嚟試。遲幾分鐘入嚟的話,連最後一張檯都冇埋!周打蜆湯質感好似湯羹咁creamy,材料豐富仲有好多粒蜆肉,充滿牛奶及忌廉嘅香味又不失鮮甜,超級好飲!絕對絕對同茶餐廳及開粉煮嗰種周打蜆湯冇得比!三文魚沙律煙三文魚嘅份量好多,沙律口感清新紅酒燴牛尾闊條麵 ($138)2-3大舊牛尾,仲有啲細件嘅牛尾肉,差不多鋪滿成碟闊條麵,份量夠晒慷慨!牛尾未做到骨肉分離嘅效果,要用啲力切出嚟先起到肉,不過好在非常入味,而且隻碟好靚,車厘茄好清甜,闊條麵唔會過腍,整體滿意煎魚條魚煎得好靚,一上菜香氣四溢,層魚皮煎得香脆,好好味;魚肉唔鬆散,夾埋薯蓉一齊食非常好味;就算係做伴碟嗰3粒車厘茄都唔簡單,連柄及葉一齊上碟,啲葉仲好整齊及完整,睇得出係新鮮貨Alejo Castro ($65)喺唔知要揀邊隻豆嘅時候,對每種豆都瞭如指掌嘅店員提議咗差不呢種徘徊在似酸又濃之間嘅Costa Rica豆,飲落唔錯!非常欣賞店員嘅知識及友善嘅態度,即刻令我諗起早前去嘅另一間cafe咁,嗰間嘅店員簡直要過嚟Blossom呢度再培訓囉!Weekend冇set,飲品
周打蜆湯
周打蜆湯, 三文魚沙律
三文魚沙律
煙三文魚嘅份量好多,沙律口感清新
紅酒燴牛尾闊條麵 ($138)
紅酒燴牛尾闊條麵
煎魚
煎魚
Alejo Castro ($65)
Alejo Castro
Weekend冇set,飲品要另叫,雖然都要$200一個人,但食得出係用心煮而且食材幾好,態度又好,怪不得坐滿人啦,值得推介!唯一缺點係油煙味較重!