2024-07-23
通菜街兩邊有好多食肆,有一啲更是臥虎藏龍,Luna Kaffe就是其中一間,店舖唔係好大,裝修簡約,但座位坐得很舒服。👍餐牌選擇有漢堡🍔、意大利麵🍝、意大利飯、鐵板、沙律🥗、咖哩🍛同薄餅🍕,每個餐都配是日餐湯和飲品🥤,凍飲🥤加$3和Mocktail🍹🍸 加$15,另加錢可加配小食,小食都有九種選擇,由於價錢實惠抵食所以好多人幫襯,建議可預先打電話book枱。👍💯💯💯💯💯💯是日餐湯今天的餐湯是黑松露蘑菇湯,黑松露很香蘑菇湯很滑,好飲。🫶💯👍飲品叫了:凍檸檬茶🥤(套餐+$3)Yakult🍹 (套餐+15)這是一款沙冰,飲落酸酸甜甜很開胃,配肉類是一個唔錯的選擇。🥰🫶💯👍黃金脆香雞堡🐔伴薯條🍟$128脆雞堡🐔有手掌咁大塊表面炸得很金脆裡面唔乾,漢堡🍔包皮裡面烤得微脆,生菜和蕃茄片🍅、醬汁另上,避免麵包皮🍞變淋,很有心思。👍薯條🍟新鮮即叫即炸,表面金黃脆口,裡面食落軟淋唔乾,好味到忍唔住食曬。😋🫶👍💯威靈頓牛柳🐮$98加意粉🍝$15好多地方都已經冇威靈頓牛柳食,所以今次見到就叫了一個來試試,表面酥皮很鬆脆,威靈頓牛柳🐮我們叫了五成熟上枱剛剛好,牛肉🐮軟淋嫩滑多汁,好好味。🫶👍💯追加小食:脆香雞
是日餐湯
飲品叫了:
凍檸檬茶🥤(套餐+$3)
Yakult🍹 (套餐+15)
黃金脆香雞堡🐔伴薯條🍟$128
威靈頓牛柳🐮$98
加意粉🍝$15
追加小食:
脆香雞槌🍗3隻 +$38
雞槌🍗表皮炸得很香口,肉質唔乾味道正常。😋
黃金蝦多士2件 +28
蝦🦐多士🍞表面炸得很金黃,蝦肉🦐份量多食落嫩滑,多士🍞食落唔肥膩,是一個唔錯嘅小食。🫶😋👍💯