2018-12-29
去青衣城行街好肚餓搵吃,大部分都係食日本菜幸好見到Mee...看餐牌又不是太貴,相片都好吸引,就試一試。因未夠鐘晚飯時間要等一等,5分鐘後就見有人龍,我仲未知咩事,只係以為呢到應該好好味先多人,後來知道原來龍蝦喇沙大優惠限量30碗可惜我已點菜先知 見到隔離枱太太碗原隻龍蝦喇沙真係超吸引,好大條蝦膏😱呢到門面、環境、餐具都好有心思,啡綠色調真比人東南亞椰林feel😁我諗多咗Mee打著馬來喇沙海南雞專門店嘅招牌無理由唔試無骨海南雞喇沙。食物真身比menu相更美上枱已聞到好香椰香喇沙味,試一口湯除左椰味仲有點膏嘅味道,最重要無腥味,如果有腥味真寧願店唔好落蝦頭煮湯。 香味賣相已好吸引,連一塊生菜都係好新鮮靚樣,一點都不馬虎。 蘿蔔絲唔係好酸,係淡淡酸味清一清口感,而唔係要開胃嘅配菜。花生完全無「益」味,好香脆。雞肉無特別調味,較淡,肉質雖不算好滑,但絕對唔係鞋,軟硬適中,點上海南雞醬味道剛好但如果喜歡重口味重辣重蒜味,這裡不是,雖未夠野味,至少食完口氣唔重😂😂真正喇沙應該係兩溝,好多店都無咁做啦我一向飲嘢都要少甜,見佢個雞同醬汁味道唔係重口味,今次就試一試龍眼冰原本味道,果然真係唔會甜到渴喉
真正喇沙應該係兩溝,好多店都無咁做啦
我一向飲嘢都要少甜,見佢個雞同醬汁味道唔係重口味,今次就試一試龍眼冰原本味道,果然真係唔會甜到渴喉係滋嘅甜味,不過我就分唔出呢種係冰糖/黃糖定庶糖味😅,龍眼肉都算多
可惜今次係路經一人醫肚,試唔到佢嘅小吃。
我見人地食一百蚊左右埋單都有coupon送,我埋單$121無coupon,真係想知有乜優惠🤔我又唔記得即場問,如果下次去食真係要問問。 Mee...lemongrass值得再試
見佢店內宣傳話已開6分店,希望佢保持到水準,唔會好似其他店爆一輪就