2025-01-31
好幾年前就曾經黎過依間餐廳到食飯,當時就已經因為餐廳食物嘅質素留下左好嘅印象。今次再次黎食,果然都冇令我失望,真係值得去再試下唔同嘅菜式。慢落豬(黑毛豬串燒)份量超級大,黑毛豬加入左個甜甜嘅醬汁去燒,每粒嘅黑毛豬都燒得好均勻,入口有咬口得黎唔韌,而且充滿肉汁同豬肉嘅香味,串燒仲加入左三色椒。另外炸蕃薯條都炸得好香脆,入口香甜。沙律菜新鮮,加埋黑醋十分開胃。牛油果蟹肉飯之前已經食過依個飯覺得好好食,今次決定要encore. 蟹肉份量非常多,成大球咁放左係牛油果上面,蟹肉充滿鮮味,牛油果都熟得剛好,入口軟滑。飯本身都煮得軟硬適中,有片片嘅芝士碎,食落濃而不膩,食落一切都好配合同完美。蜜蜂啓程之旅見到個名好特別而且係每日限量,所以就叫左黎一試。外表超級打卡,用左好清新嘅黃色,仲有花花蜜蜂等嘅裝飾,就好似一件藝術品。外面係用蛋白餅做成,切開就見到蛋糕同jelly,整個甜品外脆內軟,充滿蜂蜜嘅香甜。
慢落豬(黑毛豬串燒)
牛油果蟹肉飯
蜜蜂啓程之旅