2022-06-06
隱家拉麵工場(Sham Shui Po)深水埗西九平民商場入面嘅隱世日本拉麵舖 麵條係香港自設工場製作嘅 值得支持下!💗⌖ 沖繩豚足拉麵🍜💰$98🤩每日限定10碗嘅拉麵 一於試下佢~兩件超大件嘅豚足勁足料👍 肉質都唔錯幾綿 食到好厚骨膠原嘅感覺😙😙 不過個湯就比較普通 麵條粗幼都算啱好 而且煮得軟度適中 有啲口感嘅😋 不過個人覺得都係食一次都夠🥸⌖ 隱世白伝🍜💰$79哩度嘅沾麵有三款口味選擇:豬骨🐷、黑蒜🧄、番茄🍅而白伝就係豬骨湯做底🐷 聞落好香幾吸引 湯底係比較濃嘅味噌味 沾麵汁非常濃郁 掛湯能力不錯😌 同樣食落面身軟度適中 經過輕輕炙燒嘅叉燒都薄簿地有兩件 不過唔會好肥☺️☺️ 而溏心蛋就還好🥚 沾麵黎講價錢都唔算貴!份量又夠 有機會下次食埋黑蒜味添~💭💭☻ 回頭指數:7 / 10#Fatshit_ami #Lunchtime #日本美食 #香港美食 #深水埗美食 #食好西 #日本拉麵 #日本沾麵 #豚足拉麵 #隱世拉麵 #豬骨湯拉麵
⌖ 沖繩豚足拉麵🍜
💰$98
🤩每日限定10碗嘅拉麵 一於試下佢~
⌖ 隱世白伝🍜
💰$79
哩度嘅沾麵有三款口味選擇:豬骨🐷、黑蒜🧄、番茄🍅
☻ 回頭指數:7 / 10