2016-05-07
聽聞美孚開咗間日本親民小店,決定搵一個閒日嘅晚上同朋友去試一試!步入店內,裝修尚算簡潔亦寬倘,店員好有禮貌,感覺唔差!坐低之後,店員主動過來介紹有咩推介,可能見我哋係生客掛。等野食嚟嘅時候,望下格離枱,留意到店員真係好親切,同顧客都好似好friend咁,有講有笑!我哋一人點咗一個Set,再點多份池魚刺身添!朋友嘅Set B:沖繩豚肉泡菜鍋 + 一客刺生(細)個泡菜鍋好大份,泡菜酸酸辣辣好開胃;仲有豆腐都好香,豆味好重。啲刺生好厚啊,平時出面啲三文魚,都係好薄過種,呢度唔係㗎, 好厚好大片甜蝦如其名,真係好甜;劍魚亦唔腥以百幾蚊嘅價錢有咁嘅質素,真係唔錯!我嘅Set D:什錦魚生定食 + 關東煮 + Miso Soup今次刺身飯多咗帶子同八爪魚,帶子口感帶點爽口,唔似出面食開果啲同埋平時我唔食八爪魚架,但呢度嘅八爪魚好好咬,我咬得開㗎池魚刺身:店主推介,所以要試下 !入口即溶嘅感覺,朋友一試就愛上了!唔係太腥,我覺得可以!食完之後會問魚骨想炸定放湯,我哋選炸,可以送酒嘛個味okay嘅,個人應為可以再炸脆啲,而家呢個有啲腍同油咗啲啲最後仲有Cheese Cake 食添!但佢嘅locatio
步入店內,裝修尚算簡潔亦寬倘,店員好有禮貌,感覺唔差!
坐低之後,店員主動過來介紹有咩推介,可能見我哋係生客掛。
等野食嚟嘅時候,望下格離枱,留意到店員真係好親切,同顧客都好似好friend咁,有講有笑!我哋一人點咗一個Set,再點多份池魚刺身添! 朋友嘅Set B:沖繩豚肉泡菜鍋 + 一客刺生(細)
甜蝦如其名,真係好甜;劍魚亦唔腥
以百幾蚊嘅價錢有咁嘅質素,真係唔錯! 我嘅Set D:什錦魚生定食 + 關東煮 + Miso Soup
同埋平時我唔食八爪魚架,但呢度嘅八爪魚好好咬,我咬得開㗎
池魚刺身: 店主推介,所以要試下 !
入口即溶嘅感覺,朋友一試就愛上了!唔係太腥,我覺得可以!
食完之後會問魚骨想炸定放湯,我哋選炸,可以送酒嘛
最後仲有Cheese Cake 食添! 但佢嘅location真係有啲偏,但唔緊要啦,食好嘢係要捐窿捐罅㗎啦!
我會番嚟㗎!加油啊!