2023-04-07
今晚約咗朋友去193嘅cafe朝聖一番😌 位置係土瓜灣啟岸地鋪,開業初期好墟冚,Bookmark咗好耐終於有機會試啦🤭🤭 原來餐廳而家同隱町集團嘅班底合作,食物質素同服務都進步咗好多啊🤩裝修以白色為主調加上綠色植物同可愛嘅狸貓襯托,感覺愜意舒適😌 平日過嚟high tea應該唔錯😎 一坐低,店員即時講解新餐牌特色,非常專業值得一讚👍🌟Shallop Mentaiko Pasta$138賣相吸引,墨汁意粉口感彈牙, 質地煮到啱啱好👍 每一條意粉都均勻掛上芝士汁,再加埋煙肉更有層次,充滿香氣🥰 帶子煎左後表面有啲焦香,入口更鮮甜,帶子味濃,必食👍🌟Classic Sandi $78份量十足,爆曬餡🤩 底下有紙盒裝住食,好方便,唔使驚食食下散開曬😆 煙肉同滑蛋經典配搭永冇失望,好滿足😎🌟Brown Cheese Croffle$98上面鋪滿挪威Brunost 芝士,店員話係羊奶牛奶混合而成既芝士,比一般食到嘅芝士甜啲🥰 仲有焦糖喺裏面,再用火槍燒一燒,味道更濃郁👍 原來係用咗bake house嘅牛角窩夫😍 外脆內煙韌,超正👍🌟Hojichagato$48最鍾意焙茶香,味道濃郁,配搭雲呢拿雪
🌟Shallop Mentaiko Pasta$138
🌟Classic Sandi $78
🌟Brown Cheese Croffle$98
🌟Hojichagato$48
最鍾意焙茶香,味道濃郁,配搭雲呢拿雪糕一齊食,估唔到咁match,中和茶嘅苦味,好出色🥰
🌟Brunost Cheese Latte$58
全港首創挪威Brunost芝士鮮奶咖啡😍 獨家選用哥倫比亞同巴西咖啡豆釀製,咖啡香濃,好正好特別🤩