👩🏻‍🍳小清邁🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍自從搬左出嚟自己住,食得最多一定係外賣。所以,今次又講外賣,不如整個專講外賣嘅系列都好喔!今次試嘅係有好多美食林立嘅尖沙咀,仲要係泰式美食,呢間小清邁只做外賣,果日我6點幾去到老闆已經話有好多單,要等一等,睇嚟呢間一定好味啦我諗!一場嚟到,咁我就即管等下啦!好彩!佢出餐速度都幾快,我等左唔係好耐啫,專做外賣果然係唔同!BTW,我見有一位職員? OR老闆娘好係泰國人?我即刻覺得啲野食好正宗,哈哈!🍽椰香黃咖喱雞飯🍽泰式炒金邊粉 🍽泰式蝦餅🍽冬陰功湯(大)︰呢個份量真係好足,其實我同朋友兩個人食,真係食唔曬,性價比極高,重點係我覺得佢酸同辣嘅比例夾得好好,我飲完再飲,就算第二日我翻煲嚟飲都仲係覺得好正。🍽泰芒糯米飯︰我揀左斑蘭味嘅糯米飯,非常出色,芒果糯米飯,永遠係我嘅飯後HAPPY ENDING。📍地點:尖沙咀柯士甸路
👩🏻‍🍳小清邁🧑🏻‍🍳
👣值得科勞指數:🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍