👩🏻‍🍳House 000 Bistro 🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️🍽️ 新鮮生蠔好新鮮,鍾意蠔嘅人大推,因為生蠔係即叫即開,海水咸鮮味夠出,而且好大隻肥美!🍽️ 魚乾一食佢,我就知嗌咩野飲好,魚乾梗係配酒😎陣陣燒魚香味,沾啲蛋黃醬更好食🍽️ 椰菜花海鮮湯 & 松露蘑菇湯朋友飲椰菜花湯,佢話濃椰菜花味出,椰菜花blend得好溶,好正。我飲松露湯,最鍾意有蘑菇粒粒,夠濃味、creamy🍽️ 牛骨髓多士配搭脆多士,牛肉好香👍🏻🍽️ 黑豚梅扒今晚MVP,慢煮令肉質變得有口感之餘,而軟硬適中,調味恰到好處,完全可以比食家感受到係一塊靚嘅肉🍽️ 卡邦尼意粉 意粉棉質好重要,佢煮得好,已經贏一半。醬汁夠杰,卡邦尼都有好香濃蛋香味,碟邊都舖滿有蛋黃,正。🍷White Wine🍷Spicy Ginger Beer🍮 甜品:雜果百香果果凍果凍係百香果味,加上新鮮水果,自然happy ending 👍🏻!📍地點:油麻地彌敦道577&577A號高氏大樓9樓A室#hkfood #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodblog #hklifestyle #foodst
👩🏻‍🍳House 000 Bistro 🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️

🍽️ 新鮮生蠔

🍽️ 魚乾
一食佢,我就知嗌咩野飲好,魚乾梗係配酒😎
陣陣燒魚香味,沾啲蛋黃醬更好食

🍽️ 椰菜花海鮮湯 & 松露蘑菇湯

🍽️ 牛骨髓多士
配搭脆多士,牛肉好香👍🏻

🍽️ 黑豚梅扒

🍽️ 卡邦尼意粉

🍷White Wine

🍷Spicy Ginger Beer

🍮 甜品:雜果百香果果凍

📍地點:油麻地彌敦道577&577A號高氏大樓9樓A室

#hkfood #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodblog #hklifestyle #foodstagram #instafood #foodoftheday #hkiger #hkeat#hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #相機食先 #香港美食 #followme #followmetasting #油麻地探店 #油麻地美食 #油麻地探食 #house000bistro #oyster

@house000bistro