2023-11-12
👩🏻🍳Antidote🧑🏻🍳So nice 新式韓風餐廳~成間店舖嘅職員都係正宗韓國人,而且服務好好,會留意你食到邊,幫你整埋、分埋食物。👣值得科勞指數:🏃🏻♂🏃🏻🏃🏻♀🏃🏻🍽前菜小食-泡菜-蛋煎翠肉瓜-涼拌菠菜-涼拌大豆芽-涼拌海帶絲🍽 Mountain of meat 山峰烤牛肉好大盆牛肉,堆到好高,勁誇,打卡一流。配菜有大量綠豆芽、大葱、菇、拉麵,韓國OPPA會幫你煮牛肉,全程唔使你落手,服務非常好🍽 Beef Pot Rice 牛肉釜飯我最鍾意個飯,濃淡適中, 而且有兩種食法 ,可以撈埋個飯,oppa會幫你分落碗,淨低少部分既拌飯會加麥茶, 變茶漬泡飯咁食,幾特別🤭🍽 Deep Fried Shiitake Mushroom & Shrimp 酥炸蝦香菇香菇同蝦加炸粉一齊炸,香香脆脆,口感豐富,點埋沙律醬食,超正。 🍹Aloha主調︰菠蘿、檸檬、藍柑酒🍹Sunrise主調︰石榴、橙📍地點: 北角炮台山福蔭道1號海峰園南峰閣地下4A號舖#香港美食 #hongkongfood #hkfoodie #hkfood #餓底 #foodstagram #foodphotograp
So nice 新式韓風餐廳~
👣值得科勞指數:🏃🏻♂🏃🏻🏃🏻♀🏃🏻
🍽前菜小食
-泡菜
-蛋煎翠肉瓜
-涼拌菠菜
-涼拌大豆芽
-涼拌海帶絲
🍽 Mountain of meat 山峰烤牛肉
好大盆牛肉,堆到好高,勁誇,打卡一流。
配菜有大量綠豆芽、大葱、菇、拉麵,
韓國OPPA會幫你煮牛肉,全程唔使你落手,服務非常好
🍽 Beef Pot Rice 牛肉釜飯
🍹Aloha
主調︰菠蘿、檸檬、藍柑酒
🍹Sunrise
主調︰石榴、橙
📍地點: 北角炮台山福蔭道1號海峰園南峰閣地下4A號舖
#香港美食 #hongkongfood #hkfoodie #hkfood #餓底 #foodstagram #foodphotography #香港食好西 #FollowME #followmetasting #Antidote #韓食 #koreanfood #牛肉釜飯 #山峰烤牛肉