2023-08-16
好少出牛頭角工作,同事推薦左一間牛頭角工廈嘅西餐廳,位於近牛頭角站附近好易搵。19:30去到餐廳估唔到平日晚上幾多客人,餐廳地方寬敞,播著簡單嘅音樂,環境都幾舒適。我地叫左個2人餐 $658, 有沙律、餐湯、主菜、甜品、餐飲 。🥗吞拿魚柚子醋雜菜沙律 - 厚切吞拿魚同沙律菜柚子醋好開胃。🥩炭燒美國CAB肉眼牛扒 - 肉眼燒得好香,5成熟煎得剛剛好,肉質好有咬口,如果再多脂肪D更好,薯蓉都好好味。🍕煙三文魚薄餅 - Pizza餅底好香脆,佈滿芝士、煙三文魚、火箭菜,配埋蜜糖芥末醬,味道好清新。🍮意大利雪糕泡芙 - 泡芙內包裹住雪糕球,味道唔會好甜。🍮朱古力心太軟 +$38 - 一切開就會見到D朱古力醬好流心,仲有雲尼拿雪糕,好味。餐湯、餐飲味道正常,唔特別講。💁🏻♀️特別想讚一下店員嘅服務態度,因為好難得當晚所有店員都係非常有禮貌,當晚晌呢度嘅用餐氣氛好愉快。雖然價錢唔算好平,但我地覺得食物同服務質素都好值。難怪晌工廠區內,平日晚市都可以咁好生意👍🏻
🍮意大利雪糕泡芙 - 泡芙內包裹住雪糕球,味道唔會好甜。
餐湯、餐飲味道正常,唔特別講。