▾#Serena食食食旅客數目銳減,最好係做乜?就梗係行吓平時比佢哋行晒嘅地方啦!所以,今次我去咗新裝修完冇耐嘅東薈城行下街,肚餓就上咗去7樓度搵嘢食。見到成間舖橙色咁,就好自然行埋去睇下啦。見到啲羅宋湯幅相好吸引加上我又唔係特別太肚餓,所以就決定入去飲下湯食個包坐下。Menu上介紹佢哋呢一種係叫做【海派羅宋湯】咁就試吓有咩咁特別啦。職員態度一個好一個差,記得係短頭髮嗰個麻麻哋,嗰陣時唔係繁忙時間,所以都唔知點解。成個餐好簡單,就係羅宋湯、餐包、沙律同埋杯嘢飲。個羅宋湯一飲,就係類似2046、花樣年華嗰種舊式西餐廳嘅羅宋湯囉,就係咁。餐包就係餐包,沙律如果冇咗啲青瓜會啱食啲,不過呢啲好睇人。凍檸茶就凍檸茶,以$70左右來講,就好睇啲位好唔好坐啦。我坐嗰個係半卡位嚟嘅所以都唔錯,休息完就繼續血拼。🔸 Wheatfield X 羅宋湯專門店📍東涌東薈城二期名店倉7樓703號舖📲 2566 6607▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸🔱S指數🔱(滿分為5)美味度:👅👅👅打卡度:📸📸裝潔度:✨✨✨✨回頭度:😍店員態度:✅✅---------———————總推薦度:💓💓💓▸▸▸▸▸

#Serena食食食

🔸 Wheatfield X 羅宋湯專門店
📍東涌東薈城二期名店倉7樓703號舖
📲 2566 6607
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
🔱S指數🔱(滿分為5)
美味度:👅👅👅
打卡度:📸📸