2021-07-03 83 瀏覽
呢間之前見都幾hit, 就拿拿臨嚟試下,食物味道幾好又有層次,好多食材都落足料 👍🏻 環境都唔錯,裝修係簡約木系,令人感覺幾舒服同relax~(5😍 係滿分,🤩係半分)松葉蟹肉燴飯 🇯🇵🦀️🍚 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)外表有心思,會砌翻好似隻蟹咁👍🏻 感覺似蟹🦀️ 既多重奏,每啖都食到一絲絲既蟹肉,另外有埋蟹鉗、蟹蓋、蟹籽🟠、蟹膏,重點係個蟹膏醬,一翻開個蟹蓋,啲醬多到滿瀉🤩 係個飯既重點,濃郁鮮味,無腥味之餘濕潤度同鹹味都適中,可能因為咁個飯會淡口啲,個飯可以著重多啲白汁既忌廉香味,咁就更加同個蟹膏既鹹味相得益彰~ 整體口感豐富😎 仲有埋洋蔥🧅同翠玉瓜🥒,不過食食下有啲濟,可能因為飯既質地有啲似普通既飯,偏爛同濕左少少,未去到risotto嗰種比較挺身既口感明太子蟹棒海膽意粉 🟠🦀️🍝 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)蟹棒🦀️鮮甜,仲有兩大條幾厚肉,唔係求其上啲好重雪櫃味既貨色,意粉🍝雖然稍為幼左啲,只係比天使麵略粗,但係咬落帶有韌度,幾掛汁同creamy,比普通cafe會煮到啲意粉腍晒嚟得高質!個白汁幾重忌廉香味,配埋帶有鹹鮮味既明太子🟠幾好食,至於海膽比較少,唔係好覺,同

(5😍 係滿分,🤩係半分)

松葉蟹肉燴飯

蟹棒🦀️鮮甜,仲有兩大條幾厚肉,唔係求其上啲好重雪櫃味既貨色,意粉🍝雖然稍為幼左啲,只係比天使麵略粗,但係咬落帶有韌度,幾掛汁同creamy,比普通cafe會煮到啲意粉腍晒嚟得高質!個白汁幾重忌廉香味,配埋帶有鹹鮮味既明太子🟠幾好食,至於海膽比較少,唔係好覺,同埋略帶啲苦味,唔肯定係咪唔夠新鮮... 好在有魚籽🟠搭夠,汁就杰身左啲,肉眼會見到有啲一撻撻,而未去到濃厚但滑身既醬汁~

明太子蟹棒海膽意粉

好味指數:😍😍😍😍