2007-03-18
自己同宛宛hon係呢個煙雨濛濛週末走入赤柱碰運氣,希望能夠在無訂貨情況下買到珍妮曲奇。依照大廈外面招牌指示行上一樓,已經見到呢間現今相當出名既小餅店,店內充滿誘人曲奇香氣但餅櫃空空如也,自己心裡即時涼了一截,但一場黎到點都要問問無訂貨有無得買??幸好超nice店員姨姨話:有!!當時真係幾開心架。4款曲奇以咖啡味最搶,因為一打開熊熊罐已經聞到咖啡香,牛油味次之,其餘2款香味就比較遜色,而且兩者的確超級鬆化,入口即溶,口感的確同其他曲奇餅唔同,有其特別之處,而且真係落足料又唔太甜;燕麥提子個人無咁喜歡,不過都算好食。服務方面無需多講,店員姨姨態度親切,解釋詳細,服務水準一流!!!十個讚!!希望jenny姨姨多搵幾個幫手,除左幫手做曲奇餅之外,仲可以幫手做鳳梨卷同鳳梨汁,因為我地都好想試哦!!p/s:多謝宛宛hon借出8 mix 比我影相! ^o^
p/s:多謝宛宛hon借出8 mix 比我影相! ^o^