2020-03-07
大家好!初黎報到,多多指教🤗睇我網名就知我係吃貨一名啦~平日最中意周圍去食好西😋 話明霸氣既我當然會將好食同唔好食,最真實既食評一一帶俾大家😎事不宜遲,今日介紹就係六星級享受既Ritz Carlton Café 103 lunch buffet😗😗😗我中意食lunch buffet,一定要揀有我至愛既蟹腳🦀供應,同埋甜品區吸引到我既!Lunch buffet CP值高,又唔洗食到咁飽就去訓🤭對上個次覺得好食既係洲際lunch buffet,但今次cafe 103 簡直用驚艷去形容😍首先望住呢個view飽覽九龍景色連海景🌊已經大殺菲林(sor 曝露年齡添🙃)再殺去海鮮區🦀🦐🐚🐟分別有我最愛既長腳蟹蟹腳,真係超級新鮮,食到蟹既鮮甜味!味道方面唔會太咸,忍唔住狂拆蟹腳🦀諗番都想再食過🤤 當然唔少得凍蝦,呢個都係高水準,新鮮有膏贏左!👍🏻同埋蜆同青口基本野好啦!轉戰重頭戲 - 甜品區😍😍😍首先有非常吸引眼球既大型high tea 架載滿不同切餅蛋糕、人手製朱古力、曲奇等等🧁🍰🍪以為咁就完?! 仲有雪櫃雪住勁多款精緻甜品,簡直係任食版high tea😛自認chocoholic 既我真心超中意呢個
Lunch buffet CP值高,又唔洗食到咁飽就去訓🤭
再殺去海鮮區🦀🦐🐚🐟
好啦!轉戰重頭戲 - 甜品區😍😍😍
自認chocoholic 既我真心超中意呢個朱古力布甸,朱古力濃度、滑度同甜度都恰到好處😌 忍唔住食左兩件!
用雪櫃雪水果突顯酒店用心程度,冰凍d好食d,仲衛生d添!
乾淨企理既雪糕櫃都加分,如果有人幫我裝埋就更好🤭
同場必備熟食區,凍盤區,日式料理區都一應俱全😉 由於時間關係,只有2.5小時,又有靚景,又拆蟹腳,食物方面完全未影哂,就連甜品都未show哂出黎😂
服務方面,Ritz Carlton 果然係六星級酒店,可能當日人數不算多,全程有一名外藉服務員服侍左右! 試過咁多間酒店buffet, 呢間服務令我驚喜👍🏻👍🏻
總結而言,大家要知Ritz Carlton high tea 出名唔洗講🤩 平時要$698 兩位
我記得lunch buffet 有優惠連加一唔洗$400一位,就可以嘆到靚景,六星級服務,仲要任食high tea既甜品,同埋海鮮同多款熟食😋
我推介超級爆炸好味朱古力切餅,芒果開心果千層酥,仲有朱古力布甸😍😍😍 高於好多間酒店high tea既水準嫁!
酒店仲悄悄地俾左個驚喜我添🥰🥰
今日就黎到呢度啦👋🏻👋🏻