2016-08-15
朋友話係Openrice見到旺角新開左間餐廳,提議去果度打邊爐。環境非常好,座位與座位之間唔會好逼,環境整潔我至LIKE!!兩個女生驚食唔哂,所以無揀到粥底,來一個新突破試下蕃茄湯底吧~海鮮款式由餐廳安排,2-3人既話就會有六款海鮮。但海鮮份量絕對唔少,非常豐富,有蝦、蟹、鮑魚、魷魚、蜆、聖子、魚片…數黎數去好似唔只6款咁少,物超所值!而且重點係夠新鮮!!最吸引非隻蟹莫屬!!!蟹膏非常飽滿,肉質札實,非常鮮美。配合茄湯底,無論顏色定係味道都非常地夾!鮑魚也不錯,鮑魚夠厚肉,入口口感非常爽,一D都唔腥。蜆肉煮一陣就好快全部開哂口,蜆肉唔算大粒,但勝在鮮甜無沙!火鍋料可以自行選六款,個人認為牛肉同鹿兒島豚肉絕對係必食!!!鹿兒島豚肉脂肪分布平均,賣相同口感都一流!一口咬落去,肉質幼嫩,豚味濃而不感油膩!亦可以按個人既口味醮點醬油。打邊爐又點少得肥牛?!碟手切肥牛份量都唔算少,入口牛味幾重,口感不會韌。芝心獅子狗食既時候要小心燙口,一口咬落去芝士bi哂出黎,非常香芝士味!食到最後,一家要飲番碗湯!!!整個蕃茄湯底吸收哂所有精華,非常惹味,飲落好重海鮮味!另外,值得一讚既係侍應服務非常好,會不
環境非常好,座位與座位之間唔會好逼,環境整潔我至LIKE!! 兩個女生驚食唔哂,所以無揀到粥底,來一個新突破試下蕃茄湯底吧~ 海鮮款式由餐廳安排,2-3人既話就會有六款海鮮。但海鮮份量絕對唔少,非常豐富,有蝦、蟹、鮑魚、魷魚、蜆、聖子、魚片…數黎數去好似唔只6款咁少,物超所值!而且重點係夠新鮮!! 最吸引非隻蟹莫屬!!!蟹膏非常飽滿,肉質札實,非常鮮美。配合茄湯底,無論顏色定係味道都非常地夾! 鮑魚也不錯,鮑魚夠厚肉,入口口感非常爽,一D都唔腥。 蜆肉煮一陣就好快全部開哂口,蜆肉唔算大粒,但勝在鮮甜無沙! 火鍋料可以自行選六款,個人認為牛肉同鹿兒島豚肉絕對係必食!!! 鹿兒島豚肉脂肪分布平均,賣相同口感都一流!一口咬落去,肉質幼嫩,豚味濃而不感油膩!亦可以按個人既口味醮點醬油。 打邊爐又點少得肥牛?!碟手切肥牛份量都唔算少,入口牛味幾重,口感不會韌。 芝心獅子狗食既時候要小心燙口,一口咬落去芝士bi哂出黎,非常香芝士味!
另外,值得一讚既係侍應服務非常好,會不時主動黎換底碟同收碟!