2023-05-15 21 瀏覽
難得放假,即刻約幾個好姊妹一齊去形點到行街shopping!到lunch嘅時候,我哋揀咗間comment唔錯嘅台灣餐廳食飯。入面嘅lunch set好吸引😍,有前菜,主食同飲品!我叫左💯招牌鹽酥雞配魯肉飯 + 💯木瓜牛乳。鹽酥雞🐓炸到超香酥,咬落去脆卜卜,加左椒鹽,味道好惹味。🐷滷肉嘅肥瘦比例適中。食落口香而不膩。超正👍🏻!木瓜牛乳🥛。呢杯飲品真係冇得彈!有超濃郁嘅木瓜味,而且成杯差不多有70%都係果肉!真係好飲到停唔到!💯五味汁鯖魚配台灣珍珠米飯 + 💯蜂蜜綠茶 。🐟鯖魚嘅外皮燒到少少燶,魚肉就鮮嫩無比,加埋佢特製嘅醬汁,味道更鮮更濃。小菜就有🥒蓮藕加小木耳,两種食材都十分爽口美味!跟餐仲有🍵蜂蜜綠茶。味道清甜,啱晒食完濃味野之後清下個口👍🏻💯滷水牛腱配台灣珍珠米飯 + 💯鳳梨苦瓜汁。🐮牛腱滷得好入味!入口超腍!而且牛肉味超重!配飯一齊食,味道啱啱好!🍍鳳梨苦瓜汁。有好香嘅菠蘿🍍味,同苦瓜嘅味道配搭得啱啱好!唔會覺得太甜太漏,超好飲!
我叫左💯招牌鹽酥雞配魯肉飯 + 💯木瓜牛乳。

💯五味汁鯖魚配台灣珍珠米飯 + 💯蜂蜜綠茶 。

💯滷水牛腱配台灣珍珠米飯 + 💯鳳梨苦瓜汁。