2024-08-17 666 瀏覽
第一次食!係新新地既加點商場,位置唔近地鐵站,其實就唔太方便,但想試下,就特登行過去。元朗西鐵站都要再行起碼5分鐘有多先到。去到冇人,鋪頭細細,但一落橋就到。櫥窗前放左幾款鯛魚燒,多d 款式就可以係落單位置有個menu見到。傳統鯛魚燒同酥皮鯛魚燒各叫左一個,一咸一甜。等左15分鐘左右,就有得拎。見到佢係櫥窗拎左個紅豆入去翻熱,都有d 擔心唔係即叫即整會唔會冇咁好食,但食左之後就發覺多慮了!首先我拎住兩個鯛魚燒都唔係即食,拎左15分鐘返左屋企先慢慢食。 依然係熱,同埋香脆。紅豆鯛魚燒外脆內軟,但軟得黎有d 煙韌口感,食到最後有少少偏濕,但唔太影響味道。紅豆大粒,甜度我自己覺得剛好。明太子芝士竹輪,口感更酥脆香口。明太子比例上唔多,但反而唔會變到太咸太搶味,芝士唔係熔哂流出黎個種,係比較有咬口,整體都好唔錯,但價錢就比紅豆貴double😂。店主都有禮,仲提我如果唔想等太耐,下次可以電話order 左先。等候期間都有三四個客人黎買,但可能當時鋪面得店主一個,佢入左去整野,鋪面落單位冇人,所以最後有位先生企左陣見冇人又冇出聲就走左。等個陣發覺左上呢幅人生地圖幾有趣,有時間大家都可以望下。

傳統鯛魚燒同酥皮鯛魚燒各叫左一個,一咸一甜。

明太子芝士輪 (酥皮)

等個陣發覺左上呢幅人生地圖幾有趣,有時間大家都可以望下。

2024-08-17
15 分鐘 (外賣自取)
下午茶