2015-10-23 3239 瀏覽
Wired Cafe 提供新派日本輕食,係日本都有成50幾間分店,可惜係香港就只有2間。今日難得星期五同朋友聚舊,又剛好要黎尖沙咀買少少野,就決定黎呢到試下啦。夜晚7點幾黎到,仲有幾張檯未滿,唔洗等位住,真係好啦。坐低之後就慢慢睇MENU啦,因為選擇太多,所以都花左一段時間去揀,最後揀左「明太子意大利粉」同埋「香草沙律風乾火腿薄餅」。落單果時侍應聽到我地只係叫2樣野時有點兒震驚,令我地諗,呢到D份量係咪好少既呢? 2個人叫2個會唔夠食? 但係當食物到既時候,迷底終於解開啦......明太子意大利粉:意粉軟硬度同份量都好適中,醬汁香濃惹味,明太子粒粒分明,好足料,碟旁仲有一塊法包,整體賣相好吸引。香草沙律風乾火腿薄餅: 上菜時俾佢巨型既Size嚇親,但睇真D其實佢都只不過係一個風乾火腿沙律放係薄脆既餅底上面,所以其實都唔係太多啫。風乾火腿唔太鹹,配上新鮮既蔬菜沙律,味道清新,口感又爽又脆,好好味,但係薄餅落既芝士有點兒過多,少返DD會更加好。

明太子意大利粉
明太子意大利粉