2019-08-30
大熱天時🌞🌞,三十幾度🌡,行出街都熱到暈🥵🥵,又懶得煮,於是決定一日三餐都喺屋企附近嘅唐記包點解決晒,超方便呀😜。唐記包點分店又多,總有一間在左近,佢賣嘅款式越來越多選擇。🤗☺️Lunch想食下點心,有各式腸粉、燒賣、牛肉等酒樓食到嘅基本點心都有,我揀咗翡翠鮮蝦腸,超多蝦🦐,腸粉多幾滑;古法馬拉糕又大又鬆,唔係太甜;仲有一款未試過嘅流心阿華田包,擺入微波爐叮一叮仲好食,啲阿華田醬好似火山岩咁湧出嚟,正!👍Tea time來個砵仔糕,煙韌得嚟又夠多豆!🤩🤩晚餐就揀咗佢個每日精選,今日嘅主角係滷肉滷蛋飯呀,正!滷肉送飯超美味~ 仲要只係$24蚊,真係勁抵食🤑🤑!黑芝麻豆漿,絕無添加防腐劑同埋人造色素,最重要唔會太甜,好健康呀!宜家仲要有飯券買,12張都係$260,平均一張都係$21.7,啱晒平時返工買嚟食。😍仲可以買埋第二朝早餐添,香菇雞包、麥皮饅頭,全部都大大個,香菇雞包有少少黑芝麻喺面頭,幾香;而且餡料又多,食完一個都夠晒!飲埋樽裝奶茶就perfect,又香又滑。😚
Tea time來個砵仔糕,煙韌得嚟又夠多豆!🤩🤩