2018-09-25
因為琴晚突然出咗街睇戲冇煮飯,媽咪又出左嚟我屋企,咁就同媽咪去食野啦點半左右覺得肚餓,就落街諗住去蘇杭冰室,見到OpenRice話佢今日有開喎,咁就去睇下啦,點知原來係冇開過喎,沿途有咁啱見到原來開咗龍鳳冰室,咁食唔到嗰間就試吓呢間啦因為媽咪唔係好肚餓想食下午茶餐,但又只係1.9咋喎,未夠鐘,咁就去附近行吓先啦,兩點鐘返到去諗住帶下午茶,點知咁啱聽到隔離枱話叫下午茶,但係侍應話今日假期冇喎,咁早知唔使周圍行啦媽咪就點左個菠蘿油配熱鴛鴦,媽咪話個菠蘿油都幾鬆軟幾好食喎但係杯鴛鴦就係奶茶黎嘅我就叫咗個咖喱魚柳意粉,咖哩都幾好食呀,快魚柳表面就好脆但係入面就好似未完全解凍咁,所以整體來講味道還好,口感就差d而我杯咖啡原來係鴛鴦嚟嘅,兩個餐加埋先$73都算抵嘅而且餐廳內位置都多但係又唔會覺得好迫,同媽咪食住傾吓計都幾好
而我杯咖啡原來係鴛鴦嚟嘅,兩個餐加埋先$73都算抵嘅