2019-04-08 614 瀏覽
有一段時間無黎太古此分店,今日係星期日,周圍都好多人,經過見得2枱客係門口等緊,看完餐牌都有岩食的點餐,所以決定今日就食呢道,過左5分鐘突然大排長龍,原來下午都幾多人食,可能又星期日!我地被安排到一個小角落,不錯,此位置比其他位置更多空間,自成一格,快速點餐。午餐可選沙律/湯,另有一杯餐飲可選水果冰茶/餐酒,有得加錢轉咖啡。選左水果茶,今日係橙茶,有淡淡橙味,也是不錯之選,看見大部分人都選這個。我地3個人,提供2牛油,剛好用曬,午餐只有法包(還是已經全日得法包?)本身想食軟包,因為記得之前硬包真係硬到一個點,這次再試,比之前好多了!不再是死硬,而且外皮變脆了!個湯就好香濃的菇菌味,而且不會水稀稀的,不錯。到到主食,我地選左漢堡,呢張相係朋友個碟,我個碟個包過曬龍,深啡色而且油油的,完全不想拍,拍個好少少的,整體而言漢堡是不錯的,不過分開講個重點塊肉勁乾好彩的係煙肉無太乾,夾埋救返個包,如果唔係就變成成個包都乾,因為佢連芝士都乾掉了,唔知係因為3個都叫同一樣點餐等到咁?還是下午就是做定係咁?總結: 的確比麥當勞有水準,不過用$138+1來比,漢堡現在價格都差不多,不算貴,不過至於抵唔抵食

總結: 的確比麥當勞有水準,不過用$138+1來比,漢堡現在價格都差不多,不算貴,不過至於抵唔抵食就真係好個人啦,只能說佢對不起自己的價錢。

另外值得一提係職員...我自己覺得飲食業真係好辛苦,都唔需要賣笑,不過又未至於黑曬面...除了一個無帶圍裙似是經理的男職員,其他所有職員都係同一塊面(配合返西餐嘅主題,一致西面),語氣黎講其實又無乜,因為佢地完全唔想講野,收碟/收錢/找錢都係0交流,更甚的係在開頭我地飲完湯在等餐期間篤下橙茶入面的橙,一手拿杯一手拿鐵匙,一位女職員竟穿過我2手中間不作聲收走心口中間湯碗,係咪真係咁急?又唔係食完想我離座,我坐左好耐唔走都情有可原,完全呆左
本身都無想寫呢間,之後...湯都係補影朋友的...決定寫下呢個奇景

回來寫食評才發現原來不嬲都係咁,有眼不識泰山,估唔到呢d連鎖餐廳都要睇左食評先入,可以同其他分店咁大分別