2022-01-16
今日約咗一個好耐冇見嘅大學朋友去觀塘一間小木屋Coffee shop lunch 見面,坐坐舒服,環境靜靜地,可以慢慢傾。我哋一人一個餐大家share 食,之後每人加杯嘢飲。All day breakfast 放假星期六日食過個all day breakfast是常識吧😄呢個all day breakfast 都幾靚,而且豐富,有黑醋調味嘅沙律菜、炒滑蛋、煙三文魚、兩塊香草煎雞扒、茄汁豆,牛油烘多士。全部正常發揮,我最鍾意嘅係煎雞扒,煎得好香脆。最驚喜係有一大塊蜜瓜。蒲燒鰻魚滑蛋飯同樣有沙律菜,滑蛋下面便是海量嘅鳗魚,我朋友讚d鰻魚好好食,雖然唔係好厚肉,但冇幼骨,燒得甘香。我自己一向對鰻魚無特別喜愛,不過都覺呢度d鰻魚食落都OK。鰻魚汁調味適中,加上日本紫菜同滑板,用嚟撈飯好好味,呢度嘅飯係用日本米。飯量比較多,如果食量唔多,建議都係share食比較好。熱棉花糖朱古力拉花好靚,有隻可愛小貓咪,打卡一流。味道正常,唔會太甜,朱古力香滑。另外有小驚喜,飲品附送一個咖啡豆造型嘅小蛋糕,造型好得意,食落去咖啡味好香濃,感覺不錯。凍抹茶鮮奶朋友要咗杯係抹茶鮮奶,佢話口味比較淡,奶味比較重。我哋
All day breakfast
蒲燒鰻魚滑蛋飯
熱棉花糖朱古力
凍抹茶鮮奶
朋友要咗杯係抹茶鮮奶,佢話口味比較淡,奶味比較重。
我哋見到 Coffee shop 有人帶埋notebook 做嘢,坐低之後先見原來有USB 同插頭位,不過舖頭比較細。午飯時段來的話記得要早啲嚟,如果唔係可能要等位。