2018-10-02
放假同老婆去嘆個午餐,麻布茶房竟然星期日都有抵食嘅午市套餐!而且款式選擇好多,唔使諗即刻行入去食🤤 「開心午餐」可以揀主菜同甜品,有唔同價錢,選擇非常多,一定有一款啱你~蒜片牛柳粒意大利麵$72煮得好香蒜味同牛油味,意粉口感爽滑彈牙,牛柳粒肉汁腍,味道好,整體覺得非常好味👍🏻吉列豬扒飯吉列豬扒味道好好,雖然配上滑蛋令到外皮腍左啲,冇咁脆,但都唔影響佢嘅味道,而且豬扒好厚身,配埋滑蛋同飯食好味~雞肉漢堡扒配溫泉蛋有兩塊雞肉漢堡扒,味道非常好,肉汁又腍又入味,配埋溫泉蛋一齊食簡直一流👍🏻抹茶蕨軟糍芭菲賣相已經好吸引,雖然雪糕有一啲開始融化,但味道都好好,抹茶雪糕同牛奶雪糕都好味,加上蕨軟糍口感好好,味道亦好好,整體值得一讚👍🏻黑蜜黃豆粉燒蕃薯霜淇淋麻布茶房嘅特色甜品之一,就係燒番薯霜淇淋,今次揀咗黑蜜黃豆粉味,味道唔算突出,但雪糕同燒蕃薯本身味道已經好好,令人食唔停口😋
蒜片牛柳粒意大利麵$72
雞肉漢堡扒配溫泉蛋