2024-10-21
2024.10.19週末想遠離市區不妨到愉景灣走一轉💁🏻♀️今日就同朋友仔入去散散心👩🏻🤝👩🏼仲係入面食咗個美味豐富嘅韓國午餐🇰🇷 餐廳設有室內室外位😉而且臨近Halloween🎃餐廳掛滿相關節日嘅裝飾👻超有氣氛💟今日我地就叫咗二人共享滋味套餐 (1️⃣主菜+2️⃣共享盤+2️⃣飲品) $410 另需加一服務費✨三款免費前菜🆓分別有泡菜➕蘿蔔➕中華沙律😊開開胃🤗主菜:烤封門柳 +$55燒肉不嬲都係韓國料理必點‼️份量超多而且超新鮮🥩肉質嫩滑又JUICY😋仲可以用放上新鮮生菜🥬同蒜頭🧄辣椒🌶️再沾上醬汁一齊食🫶🏻共享盤: 韓式炸雞🍗 +$20我地揀咗甜辣醬口味☺️另外唔食辣嘅朋友仔可以揀醬油味嫁😉4️⃣大件金黃香脆嘅炸雞🍗沾上將醬汁天加惹味👅韓式炒年糕同樣揀咗辣炒口味🌶️呢個相對比較spicy 🥵但年糕嘅軟硬度適中👌🏻飲品:乳酸梳打🫧 🍹+$20菠蘿蜜桃梳打🍍🍑🫧 +$20因為當日天氣都成三十幾度🌞所以要叫番酸酸甜甜又冰涼嘅梳打爽一爽❄️
週末想遠離市區
不妨到愉景灣走一轉💁🏻♀️