2021-07-15
假日一早去月街食個靚早餐Fresh一下自己,日月星街都好耐無行過入去,原來依家多左咁多小店一行四人分兩張檯各只點左相同的野食同飲品,呢個組合真係好好玩好好笑,好嘈呀我地我地都係叫3 Toppings Bread-$80, 第一款叫水波蛋😍,牛油果(+15)蟹肉(+$20),要Lemon Cream Chesse,上檯我講出左三個字。。。「美如畫」,廚房裡面的廚師應該美感十足,唔識影相的我都影到好靚👍未擺落口已經食指大動啦,食完更加係色香味俱備!包選左提子合桃包,貪佢可以吸多D蛋汁,牛油果同蟹肉好夾好清新,唔知加D檸檬汁會唔會更突出呢,好好食!第二款係唔記得咩包配蘑菇,水波蛋,雞胸(+$15)都係配Lemon Cream Cheese,我試左少少,個包唔夠volume吸唔到好多蛋汁我見朋友仔食完吸唔晒D蛋汁,當然佢地3個無我咁高的進食技巧都係原因之一😆,蘑菇同雞都好味架咖啡先係重點,先選Black or White,再選濃度之後就熱定凍最後揀奶泡咖啡我地都係prefer 熱的,Strong White Silky 兩杯同兩杯Matcha Latte拉花好靚,呢杯咖啡可以慢慢飲慢慢品賞,平
拉花好靚,呢杯咖啡可以慢慢飲慢慢品賞,平時我飲americano 多今次加左少少奶泡厚度適中-剛好!唔會重奶味蓋過晒D咖啡味,我地選的係Nutty 為主,我好鐘意🥰
另一杯的Matcha Latte 評語係茶味好香好濃,唔似飲Starbucks個味咁假,大家食飽傾下飲下笑下,好relax下,之後我地要去合和上山行下喇😆
2 Topping Bread -$65
3 Topping Bread -$80
Coffee- $42
Matcha Latte- $45
價錢合理,店員有禮,食物好食,咖啡好飲,我地會再來👍