2021-09-14
星期日,一早起身要做返工野。🥲🥲好彩姐姐放假,可以全程將阿仔交左比姐姐照顧。為左下晝可以出街,成朝係咁對住部電腦🤓🤓🤓眼都唔眨,開行turbo希望盡快攪掂。做到一點幾,做得一半都未有。😩😩唉,大件事,開始肚餓添。肚餓既人係最脆弱既,唔駛講,工作既efficiency 同effectiveness 都跌到最低點。走😤😤😤決定帶埋阿仔出去抖抖。「我要咖啡,我要舒服hea,我要自成一角。」又係坑口。。。。。。😆經過見到好大個counter同咖啡機,裝修光猛舒服,雖然大排長龍,都決定等。等左十五分鐘,前邊已經入左差唔多6至7張檯,入座都算快。係等既過程阿仔已經訓著左。yeah! 我要既舒服hea,得左✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻可以睇定餐牌先:揀左牛油果雞排漢堡,一個包要$42😅😅😅另外要加$13先可以有cafe latte。如果再加薯條,成一個餐要差不多$70。另外再叫一個青口糙米飯$63,加$15要焦糖咖啡。唸好晒食咩,咁岩侍應哥哥就示意我地可以入去。「向前邊行轉左喇」見到入邊既雙人座位都要排排坐,帶住阿仔真係有d唔方便。正當擔心緊咁迫點坐既時候,一望向左邊,嘩,係咪咁好呀,真係比左個小角落我~超開心
做到一點幾,做得一半都未有。😩😩
唉,大件事,開始肚餓添。
走😤😤😤決定帶埋阿仔出去抖抖。
「我要咖啡,我要舒服hea,我要自成一
角。」
又係坑口。。。。。。😆
可以睇定餐牌先:
另外再叫一個青口糙米飯$63,加$15要焦糖咖啡。
唸好晒食咩,咁岩侍應哥哥就示意我地可以入去。
「向前邊行轉左喇」
見到入邊既雙人座位都要排排坐,帶住阿仔真係有d唔方便。正當擔心緊咁迫點坐既時候,一望向左邊,嘩,係咪咁好呀,真係比左個小角落我~超開心😍😍😍😍😍yeah! 我要既自成一角,得左✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻
個角落頭直情岩晒可以放阿仔係度訓呀🤪🤪🤪真係貼心😍😍😍
呢度係self help,settle左阿仔就去order野食。攪惦攞埋杯咖啡返黎等野食送到。
兩杯咖啡望落好似無分別咁,味道有d淡,亦無拉花,有點失望。😔😔😔😔
野食送到,個糙米飯無太特別,青口唔多,味道一般。份量係輕食,搵食咁大胃口,食完個飯再食埋個蒜蓉包都仲未飽😝😝😝個蒜蓉包係香脆既,真係想再加多個🤪🤪🤪
牛油果雞堡$42
牛油果醬唔多,咬落個烤雞係熱辣辣,juicy有肉汁既。可惜個包有啲令我唸起麥當當既漢堡包口感。😔😔加上份量偏細,價錢略貴。
呢度既野食同咖啡唔會令你有「我要再黎既衝動」。不過假日如果突然又有「我要咖啡,我要舒服hea,我要自成一角。」既話,呢度都係坑口既不二之選。☺️☺️☺️
我唸最最最加分既位就係咁岩可以比到呢個角落比訓著左既阿仔😍😍😍😍😍
呢個悠閑係無價~~~~