2015-11-22 1354 瀏覽
難得平日放假約左好姊妹去觀塘海濱長廊影相,去到發現附近有一間好歐美風格的好café--- <MG Café>於是我地決定醫飽個肚仔先去影相! Café入面裝潢以木為主, 好古典的風格,櫥窗仲擺放左一部好古老的磨咖啡機,仲有一d人工皮革產品 今次我地好lucky, 可以坐係梳化位,對面就係觀塘海濱長廊, 外面的陽光曬入黎,整個感覺好舒適!睇到menu之後好開心, 因為有我最愛的all day breakfast!!<MGBreskfast> HK$108大大碟的all daybreakfast, 放滿食物蛋炒得好香滑, 上面仲有黑松露添Portobello又香又大沙律材料好新鮮好豐富, 有烤菠蘿、西柚粒、橙粒仲淋上新鮮的芒果打成的汁, 超滿足!!朋友點左<Egg Benedict> HK$98厚厚的三文魚& ParmaHam,仲有2個拌上左荷蘭汁的溫泉蛋, 蛋汁一吉就滿滿的流出黎, 濃濃蛋香麵包用左十麴包, 又薄又脆我地都係朱古力迷, 所以點左< Ice Cube Chocolate> HK$52好特別的係塊冰用朱古力雪成,

難得平日放假約左好姊妹去觀塘海濱長廊影相,

去到發現附近有一間好歐美風格的好café
--- <MG Café>

於是我地決定醫飽個肚仔先去影相!
Café入面裝潢以木為主, 好古典的風格,

櫥窗仲擺放左一部好古老的磨咖啡機,

仲有一d人工皮革產品
今次我地好lucky, 可以坐係梳化位,

對面就係觀塘海濱長廊, 外面的陽光曬入黎,

整個感覺好舒適!

<MG
Breskfast> HK$108

大大碟的all day
breakfast, 放滿食物

蛋炒得好香滑, 上面仲有黑松露添

Portobello又香又大

沙律材料好新鮮好豐富, 有烤菠蘿、西柚粒、橙粒

仲淋上新鮮的芒果打成的汁, 超滿足!!
MG Breskfast
朋友點左<Egg Benedict> HK$98

厚厚的三文魚& Parma
Ham,

仲有2個拌上左荷蘭汁的溫泉蛋,

蛋汁一吉就滿滿的流出黎, 濃濃蛋香

麵包用左十麴包, 又薄又脆
Egg Benedict
Ice Cube Chocolate
好特別的係塊冰用朱古力雪成,

之後用杯暖的牛奶加入去有薄荷葉的朱古力冰塊,

充滿濃郁的朱古力香, 飲時再加少少橙皮, 好香滑

朱古力用的是優質意大利朱古力80度,

越飲越有朱古力味!
食完之後發現玻璃櫃中的甜品好吸引,

最後又忍唔住...點左~

<Warm
Chocolate Pudding with Ice-cream> HK52

蛋糕外鬆軟香脆, 一切開入面香濃的朱古力流心湧出~

再配上淋左紅桑子汁的鮮製雲喱拿籽雪糕,

絕配!!
Warm Chocolate Pudding with Ice-cream
<Summer
Berries Crumble with Ice-cream> HK$52

即叫即焗, 新鮮熱辣辣

下層底部用左雜莓乾和果醬,

上層就係香脆金寶粒粒、合桃碎、杏仁碎

口感豐富一流
Summer Berries Crumble with Ice-cream
呢度無論環境、食物都一流,

值得推介!!

2015-11-13