餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

2023-05-18 29 瀏覽
今日同朋友行開中環,係扶手電梯落擺花街,轉角經過呢一間Green waffle 餐廳,呢間餐廳門面清新,主打鑊仔薯仔粒、窩夫!因為我哋都想食一個早餐,所以入咗嚟試啦!我地叫左- Portabello & bacon waffle Benedict- House Corned Beef Cheek chill /hash skillet small🔸大啡菇好juicy ,配上流心蛋、煎香的煙肉同埋外脆內軟嘅窩夫,係早餐嘅好選擇呢!🔸薯仔粒煎到好香、配上等到軟林林嘅牛面肉,仲有流心蛋、芝士同辣椒,辣得好惹味飲品叫左- (Ice) Pandan Latte - (Hot)Ginger Caramel latte🔸 呢度既過濾咖啡係可以任飲,不過我哋想試特色飲品,所以就冇叫到,呢度星期五六仲營業到3 點,幾時食早餐都得🔸班蘭咖啡,有重嘅斑蘭味,好香,甜甜地又同咖啡幾夾🔸薑汁咖啡嘅薑味,唔會太搶,岩曬鐘意咖啡同薑味既朋友📍而家係鋪頭消費夠$680 就直接做會員,下次消費就有9折優惠及儲分,我都做左了

我地叫左

飲品叫左
- (Ice) Pandan Latte
- (Hot)Ginger Caramel latte

🔸班蘭咖啡,有重嘅斑蘭味,好香,甜甜地又同咖啡幾夾

🔸薑汁咖啡嘅薑味,唔會太搶,岩曬鐘意咖啡同薑味既朋友

2023-05-14
$200 (早餐)
  • Waffle
  • 炸薯粒