2017-03-14 931 瀏覽
因為上次去完希慎頂樓嘅羅麥記,經過左呢間係佢下一層嘅餐廳,見佢環境價錢都唔錯,於是同男朋友mark低咗要來食,就係一個星期日我哋終於嚟咗食好快我哋就被安排入座,事前都有睇過人哋食咗乜嘢,我哋分別叫咗四樣嘢:清酒雞,kikusan roll, 天婦羅芝麻醬冷烏冬同埋吉列千層豬扒擔擔面先講清酒雞,味道其實唔算好入,不過雞肉相當滑Kikusan Roll係好多台都有點嘅卷物,除咗有海膽仲有吞拿魚同埋魚子放喺青瓜卷上面,雖然海膽並唔係用特別高級嘅,不過呢度菜勝在價錢取勝男朋友點嘅天婦羅芝麻醬冷烏冬分量唔算好多,男士們未必夠飽肚,不過芝麻醬幾香,天婦羅軟殼蟹同炸豆腐香脆可口我就點左好多人推介嘅吉列千層豬扒擔擔麵,吉列豬扒係幾層帶有脂肪薄嘅豬肉片疊一齊再攞去炸,食落啖啖肉又唔覺肥膩,擔擔麵有少少辣啱晒我嘅口味❤餐廳食物價錢公道,服務唔錯,而且環境舒適,不過係限時入座計90分鐘,想搵地方傾計坐耐啲呢度就未必適合啦
先講清酒雞,味道其實唔算好入,不過雞肉相當滑
清酒雞
Kikusan  roll