2023-06-13
🥯Coti🥗觀塘人又有好選擇,今次星期六同朋友過黎,有一間小店cafe 寧靜有格調🔸煙三文魚忌廉芝士貝果 - $64 煙三文魚🥯配cream cheese比較少見,味道好清新,有沙律菜爽口,有煙三文魚軟熟🥗仲有少少黑欖既配搭 好fresh👍🏻🔸香煎雞扒藜麥沙律 - $78雞扒一向中意食,大大塊肉,香煎扒香脆味道適中,嫩滑鬆厚的口感,咬起來柔軟味濃,配上芝麻醬,酸醋檸檬汁,酸酸甜甜更令人醒胃。膳食纖維豐富的藜麥+沙律菜,輕食岩哂🔸 原條鰻魚滑蛋飯 - $88上枱時看到整整一條長鰻魚,真係有隻碟咁長,鰻魚汁充足,配埋牛奶滑蛋🥚,真係整整一碟飯都可以輕鬆食哂,飯唔會太硬,珍珠米剛剛好。🔸 果皮冰糖檸檬冷泡茶 - $36 冰凍甘香,最岩形容呢杯茶,檸檬配冷泡茶果香十足,再加埋陳皮甘香似fusion感覺,好有趣店内左右兩邊都掛滿了乾花草植物,柔和燈光,簡約而舒適,與外面炎熱的天氣,入黎嘆下就最好🥰
🔸煙三文魚忌廉芝士貝果 - $64
🔸香煎雞扒藜麥沙律 - $78