放假同朋友朝早去行紅香爐峰之後就搭車落翻銅鑼灣行下街,再去柏寧酒店食下午茶自助餐,但講起食依間自助餐,事情就要回帶到一個禮拜前,我同朋友都突然好想食自助餐,但全香港咁多間酒店咁多選擇,最後都係決定平平地試下柏寧酒店嘅自助餐。依間酒店嘅自助餐係official website 訂位會有八折優惠,但只限兩人以上訂位。先講講環境,我地係PLATY餐廳到食嘅,餐廳嘅裝潢以工英倫工業風為主,一面牆身有幅以塗鴉噴漆繪畫嘅名畫,整體都乾淨,唯一缺點係太多人,出入攞野食都有啲碰撞,比人踩到兩次,同埋座位有少少逼。食物質素方面,食物都有好多選擇,有龍蝦、生蠔、煎鵝肝、各種沙津菜,又有中菜點心、日式刺生、韓式炸雞、土耳其薄餅、印度料理等,仲有雪糕、甜品,好開心,有麵包布甸,整體都唔錯,有水準,又抵食。