2020-10-26
東龍島得4間士多(好似) 其實間間既價錢都係正常價錢 唔會好似西貢個d咁貴 坐地起價 而間間賣既野都係差唔多 今次落地 行入去食左呢間假日士多先 再臨走先食埋另一間 合全士多(西多 加紅豆沙) 我哋兩個都唔想食太heavy 所以最後選擇左 鴛鴦水餃米線 $38 ( 韭菜餃子 香菇餃子共五隻) 我哋一致認為韭菜餃比較好食 但係香菇都唔錯😋$38 算係好抵食 不過我哋都後悔左因為公仔麵好似大碗啲同飽肚啲🤣🤣 早知咩都唔理叫公仔面啦🤣🤣紅豆冰$20 推介! 雖然等咗一個鐘都未上到😂 所以就轉用膠杯拎走飲 見到堂食嗰啲紅豆冰有一半都係紅豆! 而且紅豆食得出有好香嘅陳皮味 feel到有心機整呢杯野飲🤣 只不過堂食應該會大杯d同抵食d🤣最後:-聽老闆娘講呢一間好似係佢爸爸 媽媽 李生李太 第一間係東龍到開嘅士多 然後慢慢地再同政府申請鋪石屎路同鋪電 - 上菜超級慢 接受唔到嘅典型香港人千祈唔好去 唔好左吹又吹 又燥底咁😇 麗都小島生活就放慢腳步啦 見到咁忙都知入面做到無停手啦 唔洗入到小島都咁急既 (利申 我地等左45分鐘先有2碗米粉食 等左1個鐘先有紅豆冰 )
我哋兩個都唔想食太heavy 所以最後選擇左
鴛鴦水餃米線 $38 ( 韭菜餃子 香菇餃子共五隻)
我哋一致認為韭菜餃比較好食 但係香菇都唔錯😋
$38 算係好抵食