2022-01-02 345 瀏覽
平時返工匆匆忙忙,放假總係想去啲郊外地方吹下寧靜嘅海風(雖然而家郊外都好多人🤷🏻‍♀️)今次一行六人嚟到東平洲,貪佢多嘢食又多嘢睇!🤪🤪———————-呢間新昌士多算係島上幾出名嘅一間餐廳,淨係星期六日先開,仲要啲食物係手快有手慢就冇,今次選擇行完山先至過嚟食嘢,原本想嗌佢嘅套餐都已經冇晒,咁今次唯有試吓佢散叫嘅食物!🤩🤩———————-🤍🤍🤍椒鹽炸豆腐 🤍🤍🤍💰881口size炸豆腐,皮薄豆腐滑,你一粒我一粒好快就已經清左碟😂😂😂⬇️🥬🥦🫑蒜蓉炒雜菜🫑🥦🥬💰60成碟野有四五款蔬菜,驚喜嘅係有紫椰菜💜上面在耍啲炸蒜超級香,雖然佢只係一碟蔬菜都完全無hea煮👍🏻👍🏻⬇️🐟🐟🐟椒鹽白飯魚 🐟🐟🐟💰98一試冇回頭嘅椒鹽魷魚so冇晒,今次就試吓佢嘅椒鹽白飯魚,一樣係10分出色,點黑醋食又係另一番味道,唔使送啤酒,吹住海風食白飯魚都係一大享受😍😍😍⬇️🍚🍚🍚帶子炒飯 🍚🍚🍚💰128每次必叫嘅炒飯,帶子份量真係唔少,炒飯粒粒分明,風味十足,好多人推介海膽炒飯,或者下次可以試吓👍🏻⬇️🍨🍨🍨山水豆腐花 🍨🍨🍨💰13甜品不可缺少,黃糖任加,豆腐花滑身有豆味,食完呢一餐就完聖🤟🏻🤟🏻🤟🏻⬇️🍹檸檬菠蘿冰+🍹椰汁啫喱
———————-
———————-
🤍🤍🤍椒鹽炸豆腐 🤍🤍🤍💰88
🥬🥦🫑蒜蓉炒雜菜🫑🥦🥬💰60
🐟🐟🐟椒鹽白飯魚 🐟🐟🐟💰98
🍚🍚🍚帶子炒飯 🍚🍚🍚💰128
🍨🍨🍨山水豆腐花 🍨🍨🍨💰13
🍹檸檬菠蘿冰+🍹椰汁啫喱涼粉冰 💰24@
菠蘿同涼粉都好足料,抵飲又解渴💃🏻