2018-12-05
假日與友人相約,一起來到Steak Bar 午餐🥰主打吃牛❗️MEUN 上面,菜色的選擇貴精不貴多,經店員細心講解,牛扒係重點推介,一早被限量供應既板腱牛扒吸引左了,板腱牛主要食牛味重,較小的脂肪。我同朋友就點了一客要五成熟限量供應的頂級板腱牛扒套餐($215)及一客香煎魚柳($195)頂級的板腱牛扒一黎到係原塊厚切,外面是煎熟左的顏色,一切開裡面係紅色的。配上飯素的白飯、麻醬豆腐一小磚、沙律🥗!而少脂肪都唔會影響到個肉質,入口時由於好小脂肪,牛味更重更出,5成熟果然係岩岩好,唔會鞋口。配上醬油及蒜鹽黎食,好滋味,好高級的享受。值得推介!!另一個香煎魚柳($195),魚柳同照片上的形狀不同,是長型一片,配上檸檬及兩個醬料,亦有蒜鹽,個人認為加上檸檬汁及蒜鹽已足球,檸檬汁平衡左煎魚既油膩感,加上蒜鹽的鹹香味!雖然不錯,但相對還是牛扒更勝一籌。餐廳環境幾舒適,同朋友享受左一個高級的午餐!
MEUN 上面,菜色的選擇貴精不貴多,經店員細心講解,牛扒係重點推介,一早被限量供應既板腱牛扒吸引左了,板腱牛主要食牛味重,較小的脂肪。 我同朋友就點了一客要五成熟限量供應的頂級板腱牛扒套餐($215)及一客香煎魚柳($195)
而少脂肪都唔會影響到個肉質,入口時由於好小脂肪,牛味更重更出,5成熟果然係岩岩好,唔會鞋口。 配上醬油及蒜鹽黎食,好滋味,好高級的享受。值得推介!!
雖然不錯,但相對還是牛扒更勝一籌。
餐廳環境幾舒適,同朋友享受左一個高級的午餐!