2017-10-06 663 瀏覽
難得連放3日假,梗係要把握時間同屈小姐做下運動減肥啦 (事實係自從去完大阪返黎,屈小姐既情況極之嚴峻),所以今日我地又再次4條肥腿遠征鰂魚涌啦!一路上面,賴生不停同屈小姐講加油,要戰勝之前既自己,將所有賤B殺晒!由於係星期日,屈小姐預先打去問定有冇開,響左幾聲之後,男店員回覆話今日照開,Last order係2100,就因為得到呢個準確既消息,賴生就同屈小姐踏上征途!不過跑到去既時候,嚇左一嚇,間舖落左閘,但賴生唔信,再行入DD望,見到入面有個男仔,而個玻璃門寫住Open,咁賴生就問一問佢開唔開,佢話開,咁我地就入去坐啦但係呢,個男店員全程都好hea呢,目無表情,當發現無晒羅馬生菜既時候,輕輕一句話:冇晒生菜,完全冇諗過比多少少其他餸補番,夾野既時候又整到D野滴到周圍都係望落好唔衛生呢再者,唔係因為男店員唔想洗野既關係 (定係因為公司政策既關係??),明明堂食都用左外賣盒比我地,而且店內既環境衛生好惡劣,好多蚊滋周圍飛,因為應該係成日既垃圾都未清,賴生見到D垃圾桶爆晒,一個個盒連汁裝滿晒,唔怪得惹蚊滋啦,賴生只好同屈小姐勉強搵左個少D蚊滋既位坐低食屈小姐之選:1)三文魚餐配是拉差辣椒醬
難得連放3日假,梗係要把握時間同屈小姐做下運動減肥啦
 (事實係自從去完大阪返黎,屈小姐既情況極之嚴峻
),所以今日我地又再次4條肥腿遠征鰂魚涌啦!

望落好唔衛生呢

屈小姐之選:
三文魚餐配是拉差辣椒沙律醬

1)三文魚餐配是拉差辣椒醬沙律汁:3.5⭐️

其實鰂魚涌呢間HC份量一向比中環果間少,但以往既質量係較為優勝既,勝在塊三文魚係即整既,但今次呢,塊三文魚居然係整定既,佢包錫紙烘番熱比我地,結果今次肉質較實啦

不過其他既野水準無變,雜椒既爽甜,秘制蕃茄粒既酸甜味道,香甜大粒既粟米粒,仲有豆味濃厚既黑豆同紅扁豆都令人滿意

蕃茄飯更加令人感動,因為平時咁夜係一定賣晒既,而今晚居然有得食(因為無人麻

至於是拉差辣椒沙律醬就唔係好辣既,帶泰式風味,微酸帶辣度,其實拌沙律係唔錯既,不過另上會健康D。

賴先生之選:

雞脾餐配墨西哥辣椒沙律醬

2)雞脾餐配墨西哥辣椒沙律醬:4⭐️

始終雞脾先係呢度既皇牌,本身醃得都好有風味,香料味十足,能夠滲入雞脾肉內,就咁食已經好唔錯,相比中環,呢度細隻dd呢,中環果隻係成個盒咁長嫁

至於墨西哥辣椒醬就係賴生既至愛啦,辣度夠晒勁,減緊肥既賴生都忍唔住要落幾滴拌一拌黎食

希望Healthy Chicken會改善番,唔好假期既時候咁大落差,尤其衛生方面對餐廳真係好重要

#食好西長征之旅
#今次HC都放假鬆懈左