2021-04-02 66 瀏覽
疫情以來一直無機會外遊,悶得發慌。襯長假期的開始,今日就同好友選擇咗試一試這間新泰菜,當懷念下去泰國旅行之感吧!他們的餐牌上食物選擇都幾多,而且仲有套餐可揀,套餐內可選的亦唔錯,於是我哋就揀咗一個二人套餐。冬陰功海鮮湯酸辣味道適中,唔會死鹹,而且非常足料,有大蝦有青口,好飲。酸辣鳳爪沙律鳳爪每一隻都大大隻亦好爽口,酸辣調味都係剛剛好,配合青瓜絲一齊食,感覺清爽開胃。黃咖喱雞佢同一般咖喱有啲唔同,並唔係外邊被咖喱汁完全淹沒個種,佢有少少似「撈麵」式嘅咖喱,比較特別,味道都不錯。泰式炒雜菜味道正常,而且帶有少少鹹鮮味。泰式鮮蝦炒金邊粉非常有水準嘅一個金邊粉,蝦夠大隻,而且非常惹味。不過唔食得辣嘅朋友可能要提一提小辣或者將辣粉分開上。套餐加一後兩人一共四百零蚊,而食物質素亦好,下次再諗起泰國時,一定再返嚟幫襯。

冬陰功海鮮湯
酸辣味道適中,唔會死鹹,而且非常足料,有大蝦有青口,好飲。

醃酸辣鳳爪

酸辣鳳爪沙律

黃咖哩雞

黃咖喱雞

泰式炒雜菜
味道正常,而且帶有少少鹹鮮味。

2021-04-01
醃酸辣鳳爪