2016-01-10 1042 瀏覽
今日特登去左奧海城搵野食,咁岩係openrice搵到呢間野,亦聽朋友講好似係幾好食,就由A出口果度經天橋行過去。去到門口時見到都有D係人係入面食。2 個人叫左 2 個 set :1) 至尊漢堡 - 薯格 - snapple (peach)2) 燒菠蘿雞腿漢堡 - 沙拉 - snapple (peach)睇見佢話等15分鐘,就心諗等下啦~~ 點知都只係等左唔駛10分鐘就已經上左其中一個燒菠蘿雞腿漢堡一見到~其實真係同其他既美式漢堡餐差唔多樣。不過如果計個combo +18蚊,有咁大份既沙拉,小弟覺得都唔錯。當然我想等埋另一份上先一齊食啦 !!! 等多4-5分鐘,另一份就上場 - 至尊漢堡餐 入面既材料有 煙肉, 蛋, 芝士, 洋蔥, 菜, 蕃茄, 蘑菇, 漢堡扒x2 , 睇落都正正常常咁。我先食左薯格,不過不失。不過真係即炸,所以仲係好熱 ! 呢間店有樣好充係有手套任用 + 紙~ 有D真係要問先有..仲好似要同佢乞咁。之後就開始食個至尊漢堡~先食左突出黎既煙肉,煎得比較乾香,少少咸唔算好咸。食落都有少少似咬薯片咁。第一感已經唔錯。之後再咬落去食漢堡扒,發現驚奇度10分! 因為平時就算係好
去到門口時見到都有D係人係入面食。
2 個人叫左 2 個 set :

燒菠蘿雞腿漢堡
至尊漢堡餐

之後就開始食個至尊漢堡~先食左突出黎既煙肉,煎得比較乾香,少少咸唔算好咸。食落都有少少似咬薯片咁。第一感已經唔錯。之後再咬落去食漢堡扒,發現驚奇度10分! 因為平時就算係好出名既Trixxx O 既扒,咬落去都係肉餅既口感,但係呢間,塊扒咬落去係有D肉絲,唔係一咬就齊口斷,絕對唔係用D唔知咩肉搞到變蓉之後加D面粉整塊扒出黎。呢樣我覺得咁樣做就無得呃人,唔錯 ! d 肉汁仲不斷咁流出黎。

之後就試番等左一陣既雞扒,反而雞扒比較乾身,肉身唔算厚肉,不過配埋菠蘿汁既甜味又好似比較特別,雖然炸得乾不過都唔算太熱氣 ! 10分有6.5分啦 !!

今次埋單 194蚊, 因為COMBO再加 snapple 要每個SET 多28蚊~~
不過真係好好好飽,下次我估會試下 mushroom 同埋鵝肝 ! 希望下次既質素都仲KEEP到啦 !

評分 (10分滿)
驚喜度 : 10分
食物質素: 8分 (雞扒扣左少少分~~!!)
環境: 6分 (因為座位都係高椅)
服務: 8分 (呢D店服務無咩特別關係啦..不過都唔錯既~我一開始唔識點入座,問佢..佢都好樂意話我知~~~其實都只係話岩岩有位你坐低啦咁....)
CP值: 8

2016-01-10