2016-06-09 363 瀏覽
地方有點偏僻,找左好一會先搵到。訂左位所以不用等。不過黎呢度食,一定要訂位。walk in真係有排等。。。蕃茄南瓜湯 (左上角)有南瓜味道,但又帶點蕃茄果。酸酸甜甜,真係幾正👍🏻個杯好靚☺️,不過如果可以大杯d就好抹茶奶昔 (左下角)抹茶香濃,又不會太甜太膩。食到飽哂黎飲都不覺有膩嘅感覺我朱古力香蕉奶昔 (右上角)朱古味超濃,但俾我想像中無咁甜。但飲完有點膩。如果輕食配呢杯飲品會比較好蟹肉沙律配日式芝麻醬加水波蛋 (右下角)超like呢個沙律😍😍首先將水波蛋𠝹開,等d蛋汁流出,再混合埋個芝麻醬,然後再同蔬菜mix埋一起。蟹肉尚算鮮甜,不過份量就少了點。沙律菜同蟹肉同時食,更覺美味👍🏻😋忌廉蟹肉意粉 (左下角)意粉軟硬度適中,有咬口,係我最中意嘅質感。個汁好creamy,但蟹肉就有點太少了。黑松露意粉 (左上角)👍🏻👍🏻陣陣松露香味,加再上少許芝士,賣相不錯。意粉同野菌都已吸收左個汁,再加上淡淡的黑松露味,味道確實不錯。😋呢度嘅意粉軟硬度,控制得幾好。不錯不錯蒜片鯷魚車厘茄意粉 (右上角)呢個對我來說不點太乾。我還是不太欣賞。Pizza (右下角)比較油,而且有點dry。再黎食的話,不會揀

蕃茄南瓜湯 (左上角)

抹茶奶昔 (左下角)
抹茶香濃,又不會太甜太膩。食到飽哂黎飲都不覺有膩嘅感覺

我朱古力香蕉奶昔 (右上角)

蟹肉沙律配日式芝麻醬加水波蛋 (右下角)
忌廉蟹肉意粉 (左下角)

黑松露意粉 (左上角)👍🏻👍🏻
呢度嘅意粉軟硬度,控制得幾好。不錯不錯

蒜片鯷魚車厘茄意粉 (右上角)
呢個對我來說不點太乾。我還是不太欣賞。

Pizza (右下角)
比較油,而且有點dry。再黎食的話,不會揀pizza了。
2016-05-31