2016-11-21
最近看到好多越南餐廳開業, 但名字都差不多.不知道這幾間有沒有關連的呢? 有南越, 北越, 仲有我今日食既越北雖然係中午12點, 店內已經坐滿7成, 同埋大部份都係學生. 估唔到佢地都咁早食飯.我叫左香茅豬扒撈檬($45, 無加一)包熱飲上枱既時候, 第一眼覺得都幾豐富, 撈檬需要有的配料都有齊. 食撈檬緊係要加酸汁啦.但呢度既酸汁有少少甜, 香茅豬扒唔夠香茅味, 反而有點甜, 應該係醃豬扒時糖重手左少少吧.食到尾既時候會覺得膩豬扒好似好多, 係幻覺, 因為佢切到非常細, 感覺似豬肉條多些有些咬下去就只係皮, 其實可以正正經經切返好一條長條型既豬扒.切到咁細好小家檬粉份量夠食, 唔算太少. 女生食得飽, 男生食檬粉應該都仲係差少少.未必夠飽不過$45包野飲又坐得舒服, 都算不錯既選擇
我叫左香茅豬扒撈檬($45, 無加一)包熱飲 上枱既時候, 第一眼覺得都幾豐富, 撈檬需要有的配料都有齊. 食撈檬緊係要加酸汁啦.
食到尾既時候會覺得膩
切到咁細好小家