2022-06-05
心血來潮想食flat iron,突然諗起可以試吓top blade。睇咗幾張食評嘅相都覺得個蒜頭望落去好正,於是叫咗個香草平鐵牛扒。一如flat iron特色,夠軟屬,牛味都好夠。蒜頭煮到好冧,同flat iron幾夾。不過同桌同我都覺得,牛嘅份量唔夠多,如果唔加錢增量的話可能會唔太夠食。是日牛扒係慢煮牛,一樣非常軟身易咬,不過個人覺得呢塊牛味冇香草牛扒咁重。粟米燒得幾香。頭盤嘅沙律就係好健康嘅蕎麥沙律,口味偏輕。南瓜湯就幾濃郁。食top blade最重要當然係任食薯條,唔加胡椒之前,薯條都有陣淡truffle味,加上熱辣辣送上枱,真係忍唔到口食多兩碟。Dirty lemonade 聽講都幾受歡迎,不過自己就覺得佢比較普通,不過唔係非常甜,當係為呢餐解膩都ok。新出嘅特飲開心果奶蓋幾特別,但茶底更令我印象深刻,香味夠又唔澀,如果有單賣紅茶底就好了。附上晚市餐牌,老實講雖然質素唔係差,服務態度都好好,但價錢真係偏貴,唔知係咪地段問題。所以真係偶爾黎吓過口癮就夠了。
頭盤嘅沙律就係好健康嘅蕎麥沙律,口味偏輕。南瓜湯就幾濃郁。