2020-01-09
聞名已久嘅粉粉Girl Boss一路都想黎到一個點,一路都冇機會食,見今日人唔多,咁就可以試吓啦!我呢個選擇困難症嘅人,見set餐幾多嘢揀,樣樣都可以試吓,兩個人就揀左Bossy Royal SetBossy Royal Set ($398)套餐包括左餐湯/沙律、小食兩款、主食一款 同麵食兩款蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律牛油果醬同埋蟹肉滿滿的食到蟹肉嘅香味,加埋青蘋果,味道酸酸甜甜,好醒胃是日餐湯-忌廉蘑菇湯重點落咗係佢嘅隻碗白色底襯金色邊真係好靚味道就正正常常啦~龍蝦芝士雞翼香脆,肉質鮮嫩,龍蝦味唔算重黑松露芝士玉子燒對於我呢個芝士控呢,呢個真係不得之了!滿滿嘅黑松露,加上熔熔嘅芝士,包入軟綿綿嘅玉子燒裡面,味覺同口感都係我鍾意嘅!低溫慢煮三文魚烤蘆荀•薯蓉•香草荷蘭汁原來三文魚加荷蘭汁係咁夾嫁,煮荷蘭汁嘅時候加入左檸檬汁,所以味道帶點酸,配合三文魚裡面嘅油份,解膩又惹味意式龍蝦海鮮薄餅薄底Pizza,所以食落去啖啖肉流心芝士龍蝦三文治芝士滿瀉,再加上龍蝦肉,味道濃郁Flamingo Kiss打卡之選!底層係士多啤利茶,帶點玫瑰香味,面層有芝士奶蓋,味道豐富又唔會太heavy,唔錯嘅選擇!
Bossy Royal Set ($398)
套餐包括左餐湯/沙律、小食兩款、主食一款 同麵食兩款
蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律
是日餐湯-忌廉蘑菇湯
重點落咗係佢嘅隻碗白色底襯金色邊真係好靚味道就正正常常啦~
龍蝦芝士雞翼
香脆,肉質鮮嫩,龍蝦味唔算重
黑松露芝士玉子燒
低溫慢煮三文魚
烤蘆荀•薯蓉•香草荷蘭汁
意式龍蝦海鮮薄餅
薄底Pizza,所以食落去啖啖肉
流心芝士龍蝦三文治
芝士滿瀉,再加上龍蝦肉,味道濃郁
Flamingo Kiss
Thunder Storm
荔枝再加桃味沙冰,雖然上枱時候嘅雲石紋係幾靚,不過我嫌甜左d,可能我唔係太食甜野啦....