2024-12-02
冇睇過任何食評,膽粗粗,見盤面靚,就訂位同屋企人食生日飯。一行九人,入到去,只有三兩枱客,已經心知不妙。心諗~可能價錢問題啫。打開餐牌,最平嘅百幾蚊,最貴嘅接近$400 ,冇任何套餐,飲品另計。冇所謂,叫咗一份魚柳薯條、一份全份豬仔肋骨、一份半份嘅豬肋骨、三份和牛龍蝦尾、芝士龍蝦尾意粉同埋一份卡邦尼意粉,結果⋯⋯卡邦尼意粉,個碟就好大,份量應該係一個飯碗倒轉咗。龍蝦尾意粉嘅龍蝦,又乾又嚡。豬肋骨~係好大份,可惜都係製作所唔住肉汁,啲肉都又嚡,完全係食汁。嗰份魚柳薯條,炸魚柳表面嘅粉,厚過搽粉,又有油膱味。和牛龍蝦尾仲衰~龍蝦尾同之前嘅意粉一樣,啲肉又乾又嚡,嗰份和牛仲衰,我叫咗三碟,嗰塊和牛,就好似每兩碟分一半share咁每碟斜厚切四件,肯定唔係一塊過,我明明叫一份,和牛扒就半份,我叫咗總共三碟,即係食咗一塊半嘅和牛,最慘嘅係根本都唔係和牛,都係又韌又嚡口,而且又冇牛肉味,仲要買成$350一份。講真,金記嘅魚柳好食過佢好多倍。龍蝦尾,求其波士頓餐廳,都好食過佢。卡邦尼意粉,我喺深水埗福榮街嘅馬德里餐廳,好食過佢。所謂嘅和牛扒,都唔好講自己訂返嚟一寸口嘅自己煮,我喺HKTVmall買塊求
講真,金記嘅魚柳好食過佢好多倍。
龍蝦尾,求其波士頓餐廳,都好食過佢。
卡邦尼意粉,我喺深水埗福榮街嘅馬德里餐廳,好食過佢。
所謂嘅和牛扒,都唔好講自己訂返嚟一寸口嘅自己煮,我喺HKTVmall買塊求其$90一寸厚嘅肉眼扒,都好食過佢,又Juicy,又林口,起碼有牛味
食嘅時候,仲有好多烏蠅仔飛來飛去
佢嘅廚房送食物出去樓面,原來要經過後樓梯嘅逃生門再送食物出。
離開嘅客人所用完嘅餐具,都會經過嗰個後樓梯逃生門送入去,感覺上食物經過後樓梯,比較污糟。
咁就消費咗三千幾蚊
呢間意大利餐廳,我唔識欣賞,有今次冇下次。
過咗呢一晚之後,咁啱第二日晚餐時候又經過,結果都係見到只有四枱客,真係等執笠。