2011-01-09
今(9-1-2011 Sun)朝9點幾,大哥打電話o黎約爸爸12點飲茶,爸爸答應,之後問我同男友一唔一齊?男友要返工唔去啦,我就梗係去啦.我12點去到,見到得大哥一個人等o緊位,之後爸爸到o黎,等到12:20pm,大嫂到o黎.我o地等多陣有位喇,被安排o係過o左收銀o既’房仔’坐,o岩o岩似o係電視機下面o既一張四人枱.大哥佢o地剔o左:1.藥膳雞腳果然好大陣藥材味,有杞子,圓肉同唔知咩o野,雞腳好腍,但湯只係暖o既,差o左啲.味道: 4.5分2.$12.50o既菠菜餃係部長拎o黎promote o既,咁熱辣辣,大哥佢o地話要.一籠三個,我冇食到,佢o地都冇comment,應該冇問題啦.味道: 3分3.咸水角拼煎堆仔每樣兩件,我食煎堆仔,呢個熱熱地,內裡o既錎係芝麻,甜度適,中唔差.味道: 4分4. 梅菜叉燒腸開頭唔知有梅菜,係我食落口點解食到有啲冇乜味,似菜脯o既爽口o野?同大哥講,佢答係梅菜,話menu寫梅菜叉燒腸.原來係咁.感覺有啲怪怪,幸好啲梅菜冇味,叉燒粒都甜甜地.味道: 3分5. 春卷呢個冇乜問題.味道: 3分6. XO醬炒蘿蔔糕蘿蔔糕切到一粒粒,呢個都幾惹味,又係冇乜問題
大哥佢o地剔o左:
4. 梅菜叉燒腸
5. 春卷
呢個冇乜問題.
6. XO醬炒蘿蔔糕
蘿蔔糕切到一粒粒,呢個都幾惹味,又係冇乜問題.
味道: 3分
7. 叉燒餐包(中點)
呢個又係部長拎o黎做promote,大大個.本身我唔食,係大哥呢位叉燒怪食.而最後o個個就要我食.食落,甜甜地o既皮仍脆,唔錯喎.
味道: 4分
8. 上湯浸菜心
菜心大大條,食吓先,好甜又冇渣,已經食飽o左停手o既爸爸都食呢.
味道: 5分
9. 排骨飯
我已經食唔落喇,由大哥大嫂食o左佢啦.佢o地亦都冇咩comment.
10. 燒賣
熱辣辣o既呢,呢個同樣冇問題吖.
服務:
開頭呢個area得一個侍應serve晒,我o地絕對唔介意,而我都自己加水,之後o係peak hour加返至兩至三個serve,冇乜問題啦.
不過我反而欣賞一個當我舉手叫人落單時,一個行o黎o既女侍應話:’唔好意思,我除o左製服(圍裙)’行o左氛房.哈哈,我欣賞佢交帶一聲,唔想惹來誤會.
呢餐埋單$205.50.