2018-09-23 576 瀏覽
今日training 完又去西環覓食,又熱又累,隨意找間餐店醫醫肚,結果....失望!*******************點了一碗炸醬拌麵配杞子雞湯($57),下單時講明少肉少麵多青瓜絲,見店員有認真聽,但最後竟然......大家看看張相就知,完全調轉日晒!!來碗多肉多麵少青瓜絲。店員:已少醬!(無換)我:咁青瓜絲?店員:係喎!加返俾你。最奇怪是隔離枱同樣叫了碗正常版炸醬拌麵,但啲青瓜過我幾倍....究竟是店員問題?還是廚房問題?如碗麵好吃也算!但卻....麵條 黏成一餅,過於腍身,無咬口。炸醬有肉碎、豆乾粒、洋蔥粒 和青豆,色澤不錯,但味道不香濃!杞子雞湯就尚可,起碼不會太油膩,味道鹹鹹地。------------------------------在失望中結帳,又再失望!結帳時,又來同一店員,最後會發生什麼事?咪找錯錢!我諗:店員,你是做夢?還是無心?
*******************
炸醬拌麵配杞子雞湯

店員:已少醬!(無換)
我:咁青瓜絲?
店員:係喎!加返俾你。
炸醬拌麵
如碗麵好吃也算!但卻....麵條 黏成一餅,過於腍身,無咬口。炸醬有肉碎、豆乾粒、洋蔥粒 青豆,色澤不錯,但味道不香濃!
杞子雞湯
杞子雞湯就尚可,起碼不會太油膩,味道鹹鹹地。
我諗:店員,你是做夢?還是無心?
2018-09-22
$62.7 (午餐)