2004-09-20 2 瀏覽
雖然唔係好平,但係個人幾鍾意個芝麻蕃薯聖代,所以都耐唔耐去食下.今次晚上去食,七點左右,未係太多人,唔需要等位.我點菜時,因為菜名太長,所以以號碼替代.個待應重覆過一次之後,去部電腦落單時,又走番埋黎問多一次係咪點左咁多多多樣野.其實佢應該O係我叫時已經要重覆確認,好好記住,一係就抄低佢,唔應該再返黎問過,不過算啦!或者佢驚落錯.點知食物到時明明我叫牛,佢黎左豬.於是叫個待應黎,佢仲堅持話佢回頭再問我時,我係叫豬的.我同我個friend都話我一定係叫牛,佢於是話咁你好唔好試下豬呢?我當然唔肯啦!佢都無再堅持,肯同我換.於是我同我個friend就覺得佢可能成日落錯單,所以要一再回頭同我地再確認叫左乜野.繼而想我唔好換黎錯左既野,可能驚比人鬧.而家好多待應都好唔專業,其實好多餐廳食物都好好味,但係待應真係好唔專業囉!